Известие

Collapse
No announcement yet.

висока температура

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• висока температура

Колеги четох целия форум и не намерих решение на проблема ми! Колата е 146 1.4боксер 8v 90hp на газ! Да ви кажа направо какво съм сменил. темостат датчик на температурата на радиатора и на мотора. Направих и диагностика на компютър имаше грешки и ги махнаха. И нищо от това не мопогна. Проблема е следния колата загрява до средата на 80 и 100 и после почва да качва градуси и светва лампата като я пусна пи инерция се охлажда и пак така. Перките работят и 1 и 2 степен. Незнам защо прави така вече съм пас. Помогнете моля. А иии не мисля че е гарнитура защото не пуши и не губи антифриз. Интересно е че в казанчето започва да се вдига нивото на водата но не излиза от капачката. Дайте идеи моля. Че в тези жеги е ужас.
    Alfa Romeo 146 1.4 90hp.

Ако и с предишният термостат е било така,много вероятно е да е водната помпа.Ако има счупена турбинка.Друга причина, може да е много бедна горивната смес.Ако го прави само на газ е сигурно от нея.Има още една вероятност,която я изпитах тия дни на гърба си и си бях откровенно за -недостатъчно масло.Съветвам те първо да си провериш ремъка,после маслото и най-накрая някой да ти регулира газовата.Ако продължава с простотията-смени си помпата.
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

половината от причините си ги отстранил
      mordohy ти е казал другите+радиатора,който може да не охлажда с пъленния си дебит
      Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
      sigpic

Comment

А случаино да си сменявал антифриза или да е губила много течност и да си доливал?
        Fiat Punto 1.2 75 ELX
        EX-Alfa Romeo 146 1.9JTD Diesel surprise
        EX-Alfa Romeo 155 2.0 8V
        EX-Fiat Bravo 1.6 16V Sx

Comment

Почти сигурно е че е водна помпа
          Alfa Romeo 156 1.8 t.s. 144 катъра-много бясна

Comment

Мдааа миналото лято и аз сменях водна помпа и признаците бяха абсолютно същите само че моята даже и протече накрая
            Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

Working...
            X